Van: info@demotech.org
Onderwerp: 10 iPhoto-foto's
Datum: 23 juni 2007 1:02:14 GMT+02:00
Aan: dari_boumdadaque@yahoo.com

Antropoloog!
Hierbij het fotoverslag van vandaag en gister. Alsjeblieft direct maken en me vertellen hoe het uitpakt bij jou. Met foto's uiteraard! De tekening volgt, maar de maten zijn zoals al afgesproken.
Groet van de Techneut!


Ok, van hier uit gaan we verder. Nauwkeurige houten schijf, strookje blik, rubber binding, pen in het midden, conische schijf met iets om die te draaien, schroeven hier dus.

Een bodem niet te hete mix van kaarsvet en fijne kleipoeder op de bodem van het bakje, daarin langs de pen de conus er indrukken, zodat het kaarsvet overloopt.

Na stollen eerst rubber, dan blik eraf. De schijf lossnijden va de bodem blok. Daarna de conische klos met een tikje van de hamer in de goede richting los slaan.

Met een patroon tekening wordt de juiste omtrek van de tegel aangegeven. Breed voor het kleppenblok, vierkant voor de pijpen. Latjes worden eromheen vastgezet met een half ingeslagen spijkertje. Op de aangegeven plaatsen worder spijkers ingeslagen, er weer uitgetrokken en het overblijvende gat wordt een rijwiel spaak gestoken. 8 voor de brede tegel, 4 voor de vierkante tegels

Er wordt een ijzerdraad om de spaken gebogen. Dus de draad met de vingers rond de spaken buigen. Twee wikkelingen is genoeg. Bij de brede tegel komt het beter uit om ook ergens vier draden te accepteren. Recht omhoog stekende wapenings draadjes zijn lastig als je ze recht maakt. Maar makkelijk te bevestigen als je ze maakt van een U-tje.

Nu kan de cementspecie worden aangebracht. Ik probeerde een mix van 1 cement met 3 zand. De vrij natte specie dedder ik met een trilstokje rond de centale klos en het wapeningsdraad. Beter te lang dan te kort dedderen! Alle lucht moet weg.

Dit is de vierkante tegel die klaar is. Na een dagje uitharden worden eerst de lange spaken er draaiend uit getrokken. Daarna worden de vier hoekspijkers er uit getrokken. De tegel kan dan van het plasic getild. Na een weekje vochtig opgeborgen te zijn is de tegel sterk genoeg. Maar zelfs na een enkele dag is de tegel al voldoende sterk om in de beton ingegoten te worden.


Search for

Recent Changes - Search:
DemotechResearch
Demotech Research

Noticias del Agua

Demotech Research

D-organizing

D-Project Reporting

More

PMWiki

PmWiki is a WikiWikiWeb system developed by Patrick Michaud in the PHP scripting language.


edit SideBar

Page last modified on June 28, 2007, at 12:36 PM