Vertical Green and Living Wall-systems.

At this page are to be found news and publications about initiatives from third parties on their initiatives similar to Demotech's Green Walls.

http://architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=26546

29-6-2011 ‘Groene’ gevels dragen bij een de verbetering van de isolatie van een gebouw en de vermindering van luchtverontreinigende stoffen. Dat is de conclusie van het onderzoek waarop onderzoeker Marc Ottelé gisteren aan de TU Delft promoveerde.

“Verticaal groen is steeds meer een aantrekkelijke optie bij het ontwerpen en ontwikkelen van moderne gebouwen”, zegt Ottelé. “Verticale vergroening draagt bij aan de verbetering van het thermisch gedrag (isolerende eigenschappen) van gebouwen, toenemende biodiversiteit, esthetische en sociale aspecten, maar ook tot de vermindering van luchtverontreinigende stoffen zoals fijn stofdeeltjes en koolstofdioxide.”

Ottelé kon bevestigen dat planten op gevels fijn stof opnemen met behulp van beeldbewerkingsoftware en opnames van een elektronenmicroscoop. Het opslaan van fijn stofdeeltjes is van belang voor de volksgezondheid, omdat ze schade kunnen brengen aan de longen bij het inademen ervan. Ook constateerde de promovendus dat een groene gevel de windsnelheid langs de gevel kan verminderen.

Er zijn twee types verticaal groen: groene gevels en living wall-systemen. De groene gevel is direct of indirect (met hulpsystemen) begroeid met klimplanten. Living wall-systemen zijn geïntegreerde of prefab-systemen die zijn aangebracht op een constructie of hulpframe waarin de planten groeien. Naar de vrij nieuwe Living wall-systemen is nog weinig onderzoek gedaan. Ottelé heeft beide types verticaal groen in zijn studie meegenomen.

Search for

Recent Changes - Search:
DemotechResearch
Demotech Research

Noticias del Agua

Demotech Research

D-organizing

D-Project Reporting

More

PMWiki

PmWiki is a WikiWikiWeb system developed by Patrick Michaud in the PHP scripting language.


edit SideBar

Page last modified on July 04, 2011, at 10:52 AM